Fenyőpinty

Kézben tartott hím fenyőpinty - Nagy Tibor felvétele

Fenyőpinty (Fringilla montifringilla)

Erdei pinty nagyságú madár. Egyes teleken nagy csapatokban árasztják el Közép-Európát, ilyenkor erdőszéleken, bokrosok közelében, fenyvesekben lehet megfigyelni őket, akár a bokortanyás térségben is. Költési időszakban rovarokat, pókokat zsákmányol, vonulás idején és hazánkban azonban magvakkal, bogyókkal táplálkozik.

Védett faj, természetvédelmi értéke: 25.000 Ft

Népi elnevezései: borpintyőke, nikovic, klikovic, nyigovics

Madarak

Kiemelt támogató:


Honlapunk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósult meg.

 

 

Látogatók száma:

45553

 Partnerek